Avantaje & Instalație

Avantajele sistemelor comercializate de noi:

Datorită panoului colector integral din cupru, vopsit cu o vopsea specială ce absoarbe 99% din energia solară și a geamului cu o grosime de 5 mm, rezistent la grindină, ele pot fi folosite în zone mai puțin însorite, fiind proiectate și executate pentru țările nordice, de asemenea pentru Germania și Benelux.
Spre deosebire de alte sisteme solare de pe piață, acestea nu trebuie golite iarna, putând funcționa în zilele friguroase dar însorite.
De asemenea, oferă posibilitatea alimentării la așa numită triplă energie.

  • pe de o parte cea solară;
  • apoi cea electrică (are rezistență cu termostat de 1,5 – 2,4 kw;
  • mai poate fi folosit și la un sistem preexistent de încălzire (boiler pe lemne sau centrală termică pe gaz).

Sistemul are o mare versatilitate, putând fi adaptat unor locuințe unifamiliare, în același timp unor pensiuni, restaurante, hoteluri, cabinete medicale, primării, școli, și amândouă situații în care există posibilitatea amplasării  unor boilere de capacități mari până la 2000 L, în camera termică a spațiilor respective, cu un număr precalculat de panouri colectoare în funcție de nevoile beneficiarului.
Față de sistemele similare de pe piață, venim cu sisteme de o calitate deosebită, oferind o garanție de 5 ani pentru fiecare sistem și o durată de viață până la 25 de ani.
Amplasarea și montarea instalației se face cât se poate de simplu deoarece fabricantul livrează instalația cu toate accesoriile necesare iar instrucțiunile pot fi citite și înțelese de oricare beneficiar.
Atât amplasarea instalației se va face astfel încât panourile să fie orientate către sud și în locul unde să fie toată ziua scăldate de soare. Numai în acest fel randamentul va fi maxim.
Panourile solare vor putea capta razele solare începând cu răsăritul soarelui și până la apus.
Funcționarea instalației pe timpul zilei se bazează pe captarea razelor solare de către panouri, unde datorită ciclului agentului termic depășește de cele mai multe ori temperatura de fierbere a apei (+ 100 grade C).
Agentul termic fierbinte ajuns în mantia ce învelește boilerul, transferă temperatura către apa rece din boiler pe care o transferă în apă caldă menajeră.

Instalația poate funcționa 24 de ore din 24

Pe timp de noapte sau în zilele foarte înnorate instalația poate funcționa și electric iar consumul de energie datorită termostatului va fi minim chiar dacă rezistența electrică se va afla în continuu sub tensiune.
În cazul temperaturilor atmosferice foarte scăzute datorită termoizolației cu care este prevăzut sistemul, pierderea de temperatură a apei din boiler este de aproximativ 1…4 grade C în 24 de ore.

Măsurătorile făcute de noi în lunile Decembrie – Ianuarie – Februarie au dovedit că în zilele însorite cu temperaturi de – 14 – 17 °C apa din boilerul solar ajunge la temperaturi cuprinse între + 35 °C și + 45 °C, astfel că și un necunoscător poate înțelege că pentru încălzirea centralei termice la o temperatură cuprinsă între + 85 °C și + 90 °C, altă cantitate de combustibil va fi necesară când se pornește de la o temperatură de + 5 °C și alta când deja în sistem sunt temperaturi cuprinse între + 35 °C și + 45 °C